diumenge, 23 d’abril de 2017

El meu nom és X i sóc alcohòlica


Per l'abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre cent mil.

Miquel Martí i Pol

Avui, 23 d’abril, l’atmosfera és especial. Els carrers s’omplen de llibres i roses, la Casa Batlló es vesteix per l’ocasió. La princesa i el cavaller passegen invisibles per les Rambles de Barcelona. Guardians per un dia d’un país orgullós. Cultura i tradició es fusionen per crear la unió perfecte. El drac no hi és. Només un roser de roses com la sang. Trobada màgica d’escriptors i lectors. Caminem tots/es per un món de conte de fades. Avui és Sant Jordi. 

Felicitats Jordis i Jordines !!!

Quan vaig acabar d’escriure el post anterior, no em podia arribar a imaginar que pocs dies més tard arribaria una altra noticia similar: La Fundació Catalana Síndrome de Down denuncia un hotel per negar-se allotjar un grup de 8 persones amb Síndrome de Down durant aquestes vacances de Setmana Santa.  Sense paraules.

I bé, ens endinsem doncs, en la temàtica d’avui del post. Recordo a la universitat, el testimoni de dues carreres alcohòliques. El seu relat em va impactar moltíssim. Amb 3 úniques paraules van definir la seva relació amb l’alcohol:

presó, manicomi i mort.

Molt cruel. Encara tinc en el meu record els seus rostres i la força i la serenitat amb la que transmetien a través de les paraules i llàgrimes com van deixar enrere el seu passat devastador i les seves terribles conseqüències.  

El consum d’alcohol pot provocar sensacions de benestar si fem un ús responsable i moderat. Podem gaudir de les begudes per els seus efectes plaents i fins i tot podem arribar apreciar les diferents qualitats i sabors que s’han desprenen. Però malauradament part de la població presenta problemes de salut i  les seves relacions interpersonals ens veuen alterades a causa del consum inadequat del alcohol.  

Tots/es sabem que l’alcohol és una droga. El seu fàcil accés i la seva poderosa propaganda, s’ha convertit en un problema social. La majoria dels adolescents consumeixen begudes alcohòliques per sentir-se bé, divertir-se, per alliberar-se d’emocions o per estar a gust amb el seu grup d’iguals. Quants adolescents acaben a urgències per coma etílic? Fa poc una noia de 12 anys va morir després de consumir tota la tarda ron i vodka per Halloween. Avui escoltava un cas pràcticament idèntic. És un perill per els adolescents que volen impressionar els seus amics amb la seva capacitat per beure alcohol i encara no coneixen els seus efectes i límits i acaben a una sala d’urgències.  

Modifica l’estat d’ànim, domina el pensament, les emocions i les accions. És una substància depressiva que disminueix el funcionament del sistema nerviós. La seva ingesta excessiva i prolongada pot provocar un dany cerebral important.

No ens oblidem que utilitzem alcohol en qualsevol ocasió i per aquest motiu és molt important una consciència social sobre els seus efectes perquè l’alcoholisme és una malaltia crònica. Hem d’establir en força mesures preventives com fer campanyes d’informació.

Així que educadors/es fem educació  per a la salut !!

Educació per a la salut


Alcohòlics Anònims com a grup d’ajuda mútua

A.A es una comunidad de hombres y mujeres que comparten su mutua experiencia, fortaleza y esperanza para resolver su problema común y ayudar a otros a recuperarse del alcoholismo.

Els grups d’ajuda mútua constitueixen un recurs important. En aquest cas, funciona quan un alcohòlic recuperat explica el principiant la seva carrera alcohòlica i el convida a formar part de la comunitat a través del programa Dotze passos. L’únic requisit és disposar del desig de deixar la beguda.

I ja sabeu , educadors /es salut per tots/es !! Aquest cap de setmana hem anat a EXPO SALUD, us el recomano molt . Ha sigut molt interessant visitar els expositors i gaudir de les xerrades i tallers. 


I no puc acabar sense dir ; 

Felicitats AMIGA, es pogut celebrar el teu aniversari en un racó màgic, a dalt d’un avió, com a tu t’agrada. Gràcies per acompanyar-me en el meu creixement personal, entendre les meves misèries, i compartir els meus èxits, perquè les dues sabem que una amiga és acceptar-la tal com és sense demanar-li res a canvi. Demà ens tornarem a trobar en el mateix lloc de sempre a la mateixa hora de sempre.


I  també us deixo les meves recomanacions, que avui no poden faltar!!!

:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El compte enrere

Posem-nos dempeus altra vegada i que se senti la veu de tots solemnement i clara. Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat q...